Новини та події

Причина старіння… цукор

ARTISTRY

Мішель Д’Альярд про те, як споживання цукру пов’язане з виникненням зморщок.

Велика кількість інформації про зв’язок внутрішньої та зовнішньої краси, а також про фізіологічний процес старіння може легко заплутати. Останнім часом однією з найголовніших проблем в індустрії догляду за шкірою вважається процес старіння під назвою «глікація».

Глікація — це «цукрування» клітин, яке відбувається майже в усіх типах клітин організму, зокрема й у клітинах шкіри. Організм використовує цукор для клітинної енергії, однак надмірна його кількість шкодить і тілу, і шкірі. У шкірі молекули цукру зв’язуються з білками, як-от колаген та еластин, і утворюють речовини під назвою «кінцеві продукти глікації» (Advanced Glycation End products, AGE). Кінцеві продукти глікації викликають перехресне зв’язування колагенових волокон (що робить їх негнучкими, у результаті чого утворюються тонкі лінії та зморшки) і запалення, створюють ферменти, які погіршують функцію білків і позбавляють організм його природної антиоксидантної системи відновлення.

Крім того, коли ці кінцеві продукти глікації перебувають під впливом зовнішніх факторів, зокрема ультрафіолетового проміння, куріння, забрудненого довкілля, поганого харчування та стресу, вони стають ще більш руйнівними.

Як мінімізувати шкідливий вплив глікації

Що можна зробити? Багато чого! Почнемо з найпростіших речей: звичок харчування та способу життя. Усі чули приказку: «Ти є те, що ти їси». Щоб звести глікацію до мінімуму, необхідно скоротити споживання надлишку цукру, тобто цукру, який ви додаєте до харчових продуктів і під час приготування їжі. Уважно читайте етикетки. Звичайно ж, не можна вилучити з раціону весь цукор, однак можна різко скоротити його кількість, не додаючи цукор до страв і уникаючи «солодких» продуктів.

Ретельно слідкуйте за споживанням вуглеводів. В організмі вуглеводи розщеплюються на цукри й використовуються для отримання необхідної енергії. Якщо потреби в енергії немає, вони накопичуються в організмі. Вуглеводи, як-от макарони, рис, хліб і картопля, руйнуються найшвидше, тому накопичуються першими. Скоротіть їхнє споживання та приділяйте більше уваги споживанню продуктів із високим вмістом клітковини, зокрема коричневого рису й цільних злаків. Риба, фрукти й овочі мають додаткову користь для організму, надаючи йому потужний антиоксидантний захист.

Здоровий спосіб життя зменшує пошкодження вільних радикалів і підвищує власний імунітет організму. Якісний сон, фізичні вправи та зняття стресу також мають важливе значення. Куріння, вживання алкоголю, високий рівень стресу, поганий сон і низька фізична активність — ось ті чинники, які сприяють шкідливому процесу глікації й утворенню його кінцевих продуктів.

І насамкінець, не забувайте використовувати продукти для догляду за шкірою. До речі, сонцезахисний засіб захищає від впливу ультрафіолетового проміння, яке спричиняє глікацію. Секрет красивої шкіри — це усвідомлення сукупності факторів, що впливають на неї, а також дій, які необхідні для досягнення ідеального результату!

Схожа інформація

Beauty Buzz: чи потрібний мені тонік?

ARTISTRY

Далі

Остання новинка — ще одна можливість зберегти красу

Краса та догляд за тілом

Далі

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію