Новини та події
© ©stocksy

Збереження поживних властивостей

Оселя

Готуйте та зберігайте сезонні продукти

Після довгого літа сезонні продукти стиглі, ароматні й соковиті. На ринках, у магазинах і садах повно яскравих, запашних та поживних продуктів. Час діставати каструлі, сковороди, блендери, банки та інше обладнання для консервування, щоб максимально скористатися перевагами цього сезону.

Змішуйте й готуйте інгредієнти, доки вони свіжі

Одне можна сказати напевно: з такою палітрою привабливих кольорів натхнення не змусить на себе чекати. Це гарна новина як для вас і ваших близьких, так і для Сімейного набору iCook та головної прикраси кухні — Блендера iCook*.

*Кількість товару обмежена

© ©stocksy[M]

Сезонні фрукти, як-от журавлина, диня, чорна смородина, чудово поєднуються з огірками, морквою й селерою в смачних та корисних для здоров’я смузі. Яскраві стиглі помідори просто створені для прохолодного гаспачо в спекотний день. Коли стовпчик термометра опускається нижче, ідеально смакують зігріваючі кремові супи й печені зі смаком кабачка, картоплі, гарбуза та цибулі-порей. Побавте себе, адже з більшості улюблених сезонних продуктів, зокрема слив, інжиру, фенхелю, перцю та груші, можна зробити варення, соління й чатні. Діставайте кухонний інвентар і вирушайте в гастрономічну подорож.

Стільки їжі, а так мало часу

Звісно, неможливо з’їсти все. Чому б не спробувати зберегти продукти замість того, щоб викидати їх у сміття? Традиційні методи, як-от ферментування, квашення й консервування, досі в моді. Виявляється, це вже й не так складно.

  1. Ферментування — це метод збереження продуктів у солі або розсолі, які активують корисні бактерії, збільшуючи вміст поживних речовин.

  2. Квашення — це один зі способів консервування продуктів із використанням оцту, води й солі (або цукру) в холодному середовищі. Порада: використовуйте герметичні миски для змішування, щоб зберігати квашені улюблені продукти, як-от артишоки, у холодильнику.

  3. Під час консервування шматочки кладуть у стерилізовані скляні банки й герметично закупорюють їх на кілька місяців. Порада: збивайте супи й соуси за допомогою Блендера iCook, а потім розливайте їх у банки. Даруйте їх друзям або зберігайте в коморі.

  4. Компот — це спосіб зберігання продуктів, під час якого вони повільно готуються в цукровому сиропі (інколи зі спеціями). Готову рідину розливають у стерилізовані банки.

  5. Бланшування дозволяє зберегти смак овочів і збільшити термін їх зберігання. Порада: використовуйте Сімейний набір iCook для приготування великої кількості страв. Зберігайте частину продуктів у герметичних мисках, а решту заморозьте.

  6. Під час заморожування герметично закупорені залишки продуктів зберігаються в морозильній камері.

Поради щодо зберігання

Хоча кожен із методів зберігання продуктів є унікальним, їх дещо об’єднує. Щоб отримати найкращі результати:

  1. завжди використовуйте незіпсовані, якісні, стиглі фрукти й овочі;

  2. стерилізуйте всі скляні ємності й посуд для зберігання кип’яченою водою;

  3. насухо витирайте обідки скляних ємностей, перш ніж використовувати їх;

  4. використовуйте лише герметичні ємності;

  5. не бійтесь експериментувати з різними техніками, травами та спеціями;

  6. перш ніж заморожувати сирі фрукти або овочі, обробіть їх парою чи окропом.

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію