Новини та події
© iStockphoto

Літо в банці

Оселя

Збережіть смак літа і насолоджуйтеся солодощами цілий рік

Літо повільно, але впевнено добігає свого кінця. Але це не означає, що треба сумувати. Законсервуйте свої найулюбленіші фрукти, і їхній солодкий смак буде нагадувати вам про теплі літні дні! Літо – це сезон фруктів, і буває так, що їх у нас навіть забагато! Приготуйте з них джеми, варення і мармелади – це чудовий спосіб зберегти фрукти і зменшити обсяг відходів. Далі ви знайдете декілька корисних порад і три наші улюблені рецепти консервування фруктів.

Наші улюблені літні рецепти консервування фруктів

Сливове варення з корицею

Це варення можна приготувати спеціально для зимових свят – тонкий аромат кориці робить його відмінним наповнювачем для різдвяного печива або тортів. Це ще один варіант консервації фруктів. Ви можете насолоджуватися смаком слив цілий рік!

Простий у приготуванні малиновий джем

Хочемо відзначити саме цей джем, тому що його неймовірно легко приготувати, і він подобається як дорослим, так і дітям. Його смак наче родом з минулого; отже, він обов’язково завоює серця старшого покоління. Джем буде до вподоби всім! Просто процідіть його через сито, щоб видалити насіння малини, – і навіть наймолодшим членам родини сподобається його консистенція і пікантна солодкість!

Смачний апельсиновий мармелад

Незважаючи на те, що мармелад трохи складніше приготувати у порівнянні з джемом і варенням, він, безумовно, вартий зусиль! Апельсинова кірка в цьому мармеладі надає йому текстури і ледь гіркого смаку. Її аромат відмінно поєднується із солодкістю цитрусових. А ще це просто смачне варення, яким можна насолоджуватися цілий рік.

Завантажте рецепт у форматі PDF або ePub

  1. Сливове варення з корицею: PDF / ePub

  2. Простий у приготуванні малиновий джем: PDF / ePub

  3. Смачний апельсиновий мармелад: PDF / ePub

Основні поради для консервування фруктів:

Тест на блюдці

Покладіть п’ять блюдець у морозильну камеру принаймні на 15 хвилин. Візьміть одне блюдце та налийте на нього чайну ложечку свого джему, варення або мармеладу. Натисніть на край джему, варення або мармеладу ложечкою чи пальцями. Якщо джем, варення або мармелад зморщуються, це означає, що вони готові. Якщо джем, варення або мармелад рідкі, вони ще не готові. Продовжуйте їх готувати, а через декілька хвилин проведіть ще один тест. Кожного разу потрібно використовувати нове блюдце.

Стерилізація банок і приладдя

Попередньо розігрійте духовку до 120°C. Вимийте банки та приладдя, у тому числі ковші та ложки, за допомогою DISH DROPS Концентрованої рідини для миття посуду . Ретельно промийте все водою і помістіть банки на піддон. Поставте банки в духовку на 10 хвилин або доки вони повністю не висохнуть. Протріть усе приладдя сухою ганчіркою. Стерилізація – дуже важливий етап, оскільки вона дозволяє знищити дріжджі, бактерії та гриби, які можуть швидко зіпсувати ваш джем.

Чому пектин настільки важливий

Джеми, желе і мармелад застигають тому, що у фруктах міститься багато пектину. Після додавання цукру кислота, яка природньо міститься у фруктах, виступає каталізатором загущення суміші. Багаті на пектин продукти – це яблука, цитрусові та ягоди. М’які фрукти, такі як персики й сливи, містять менше пектину, але варення з них може загуснути, якщо додати кілька столових ложок лимонного соку. За можливості використовуйте трохи недозрілі плоди, оскільки рівень пектину в них буде найвищим.

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію