Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© Amway

Збір рослин для дієтичних добавок NUTRILITE

Здоров'я

Альберто Веґа, управляючий ферми NUTRILITE™ у Мексиці, розповідає про здоров’я рослин, екологічно чисте землеробство і пояснює, чому збір врожаю у правильний час – це ключ до створення високоякісних дієтичних добавок NUTRILITE.

Заворожлива у своїй красі ферма NUTRILITE у мексиканському штаті Халіско відома своїми неозорими зеленими плантаціями та кришталево чистим вранішнім повітрям, яке нагрівається за день. Розташована близько до екватора, ця ферма може похвалитись ідеальними й при цьому абсолютно природними умовами для вирощування цілого розмаїття фруктів, овочів і лікарських рослин, у тому числі шпинату, городньої капусти, кресу водяного, люцерни, броколі, петрушки, грейпфрутів і лимонів, які є джерелом рослинних складників дієтичних добавок NUTRILITE.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Альберто Веґа в офісі ферми NUTRILITE в Халіско.

Однак, якщо ви запитаєте управляючого ферми Альберта Веґу, що йому подобається найбільше, коли він прогулюється своїми безкрайніми полями, його відповідь може вас здивувати. «Запах органічних добрив», – відповість той з усмішкою. «Він не завжди до вподоби людям, не призвичаєним до нього, але в мене він вселяє упевненість, адже так я знаю, що ми робимо усе можливе для здоров’я рослин».

Пристрасть пана Веґи до екологічно чистого землеробства відчувається в усьому, що він робить. У приватні хвилини, коли він починає планувати майбутній сезон, Альберто Веґа полишає свій офіс з комп’ютером і виходить посидіти просто неба в полях. «Годинами я сиджу і планую на клаптику паперу, вдивляючись в обрій: де посадити нову культуру, скільки землі для неї потрібно. Там я знаходжу своє натхнення».

Життя, віддане здоров’ю рослин

Уперше нога Альберто ступила на землю мексиканської ферми NUTRILITE десять років тому, коли він був ще інтерном. Сьогодні він керує командою з 128 працівників, які поділяють його ентузіазм щодо всього природного й органічного. «NUTRILITE надала мені можливість зростати у професійному і, що ще важливіше, особистісному плані. Я надзвичайно пишаюся своєю фермою і своєю командою», – каже він.

Щоб дати можливість кожному уповні розкрити свій потенціал, Альберто Веґа присвячує частину свого часу організації тренінгів. «Ми щороку навчаємо наших працівників», – ділиться він, пояснюючи, що його команда обізнана з сучасними методами екологічного землеробства, такими як парування (коли ґрунт не засівають між циклами, залишаючи «відпочити»), а також зі стандартами безпеки. Це надзвичайно важливо, адже його підлеглі можуть виконувати різні завдання, від планування сезону до селекції насіння, контролю за шкідниками й хворобами, іригації, удобрення, прополювання, збору врожаю та багато іншого.

Вчасність – ось секрет!

Коли Альберто згадує збір урожаю, він зупиняється, щоб пояснити, що цей етап є вирішальним на шляху «від насінини – до кінцевого продукту». Адже правильний вибір часу для збору рослин може суттєво вплинути на якість природних нутрієнтів, які потім із них екстрагуються. І саме ці нутрієнти лягають в основі дієтичних добавок NUTRILITE.

Зрештою, оптимальний час для збору врожаю – з точністю до пори дня – залежить від кожної конкретної культури, а також від клімату, в якому її вирощують. «Коли рослина цілком дозріла, вона має найвищий вміст поживних речовин, які можна з неї одержати, – пояснює Альберто. – Це найкращий час для збору врожаю, щоб одержати максимум переваг».

Для Альберто Веґи та його команди це означає час до полудня. «Ми починаємо близько 7 ранку і закінчуємо до 11 години», – розповідає він. «Звичайно, ми могли б продовжити збір, але тоді рослини швидко втрачатимуть вологу». Палюче сонце в ті дні, коли температура сягає понад 30°C, може негативно позначитись на рослинній сировині.

При цьому не весь урожай збирають о світлій порі дня. Так на фермі NUTRILITE в Убажарі, Бразилія, вишню ацеролу збирають уночі. Це пояснюється тим, що вночі нижча температура самих плодів дозволяє зберегти вищий вміст вітаміну C.

Оскільки, як уже згадав Альберто Веґа, кожна рослина має найвищий вміст нутрієнтів лише о певній порі, кожен збір врожаю перетворюється на забіг наввипередки з часом. Фермери докладають усіх зусиль, аби гарантувати, що з рослинної сировини буде екстраговано максимум поживних речовин. Адже висока якість завжди була – і залишається – ключовим стандартом дієтичних добавок NUTRILITE.

Якщо зібрати рослинні культури в оптимальний проміжок часу, вони забезпечать відмінні інгредієнти для наступного етапу виробничого процесу. Цікаво дізнатись, як пов’язані між собою землеробство, харчування, здоров’я, добре самопочуття і раціон? Стежте за цією рубрикою, адже наступна стаття у цій добірці перенесе нас у лабораторію Аллі Клоснер, яка цілими днями розробляє формули дієтичних добавок NUTRILITE.

Щоб дізнатися більше про NUTRILITE, натисніть тут.

Схожа інформація

Подивимось ширше на задоволення базових потреб у дієтичних добавках

Здоров'я

Далі
© Amway

Від насінини до кінцевого продукту: екологічне землеробство

Здоров'я

Далі

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію