Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події

Власна міні-ферма Nutrilite

Вітаміни та дієтичні добавки

Не потребує багато місця і спеціальних знань у галузі садівництва.

Свіжа зелень надає стравам натурального аромату та смаку, а також приносить значну користь, адже дозволяє зменшити споживання солі завдяки додаванню до їжі натуральних приправ, насичує організм вітамінами й діє як потужний антиоксидант і протизапальний засіб.

Для вирощування зелені не потрібно багато місця або спеціальних навичок — насіння (або розсаду) і ґрунт можна замовити онлайн в інтернет-магазині. Такі рослини, як базилік, орегано, чебрець, розмарин і м’ята, додадуть свій аромат до кожної з ваших страв.

Висаджування та вирощування

Розташуйте свій «зелений город» на кухні або десь неподалік, щоб сонячні промені потрапляли на рослини принаймні шість годин на день. Вибирайте горщики, у яких достатньо місця для розростання коренів і порівняно великі дренажні отвори. Заповніть горщики ґрунтом на три чверті (не ущільнюйте ґрунт) і полийте водою (але небагато).

Вийміть розсаду з упаковки й обережно розпушіть ґрунт біля коренів, щоб не пошкодити їх. Покладіть розсаду на ґрунт у горщиках і додайте згори достатньо землі, щоб прикрити корені. Обережно розрівняйте землю та полийте рослини (але небагато). Пам’ятайте, що надмірне поливання — одна з основних причин загибелі рослин.

Збір урожаю та догляд

Урожай зелені можна збирати за 4–6 тижнів після висаджування. Зрізайте стільки, скільки потрібно, але не більше 1/3 рослини за раз. Збирайте врожай досить часто, щоб рослина не почала цвісти, адже тоді її енергія буде спрямована на цвітіння, а не на продукування листя, яке вам потрібне.

Якщо рослина починає цвісти, зірвіть квітки та зріжте приблизно третину стебел. Рослини добре ростуть, якщо їх регулярно обрізати. Якщо трави ростуть надто швидко, зрізайте стільки, скільки потрібно, і зберігайте зрізані частини в холодильнику або висушуйте. Зелень можна подрібнити й покласти в контейнер для приготування кубиків льоду, залити водою та заморозити. Або висушити, зв’язавши в пучки та підвісивши (стеблом униз) на кілька днів, чи зробити трав’яне масло.

Схожа інформація

Зміцніть свій імунітет

Вітаміни та дієтичні добавки

Далі

Їжте те, що достигло

Кухонний посуд та система очищення води

Далі

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію