Час на підготовку: 30 хв; час на приготування: 2,5 год
Інгредієнти для салату і груш з журавлинним соусом:
2 маленькі зрілі груші
4 десертні ложки журавлинного соусу
200 г польового салату
1 столова ложка гірчиці; 2 столові ложки меду; 4 столові ложки бальзамічного оцту; 6 столових ложок нерафінованої оливкової олії
Спосіб приготування:
Груші з журавлинним соусом. Вимийте груші, розділіть їх на половину і видаліть стебла й кісточки. Помістіть десертну ложку журавлинного соусу у висушену порожнину груші.
Салат. Вимийте і висушіть салат. Перемішайте його з інгредієнтами для заправки.
Інгредієнти для галушок:
4-х денні булочки
2 середніх яйця
200 мл молока
Половина цибулини
30 г петрушки
2 столові ложки вершкового масла
Сіль і мелений перець
Щіпка мускатного горіха
Спосіб приготування:
Дрібно наріжте цибулю і злегка підрум’яньте її у вершковому маслі в сотейнику. Додайте молоко і розігрійте, але не доводьте до кипіння. Додайте приправу.
Додайте цю суміш до нарізаного кубиками хліба в мисці та додайте петрушку. Змішайте все і залиште на 10 хвилин.
Додайте яйця і енергійно змішайте все руками. Замісіть тверде тісто. Вологими руками сформуйте вісім галушок розміром із тенісний м’яч.
Інгредієнти святкового гуляшу:
1 кг яловичини
2 столові ложки рослинної олії
1 цибуля
1 морквина
2 зубчики часнику
1 столова ложка борошна
1 паличка кориці
7 гвоздик
1 зірочка анісу
3 ягоди ялівцю
1 лавровий листок
1 гілочка розмарину
3 гілочки чебрецю
1 органічний апельсин
2 столові ложки меду
150 мл фруктового червоного вина
150 мл яловичого бульйону
Сіль і перець
Спосіб приготування:
Очистіть і дрібно наріжте цибулю і часник. Очистіть і наріжте моркву. Вимийте апельсин у гарячій воді, протріть шкірку, вичавіть сік з апельсина.
Покладіть корицю, гвоздику, лавровий листок, аніс, ягоди, розмарин, чебрець і апельсинову шкірку в чайну інфузорію і закрийте її. Або використовуйте мішечок для чайного фільтра і закріпіть його етикеткою або ниткою.
Поступово обсмажте яловичину в Сковорідці-вок iCook за високої температури без олії, потім вийміть її з сковороди.
Додайте у вок рослинну олію і швидко обсмажте цибулю, часник і моркву. Додайте м’ясо і борошно і залиште їх тушитися ненадовго. Додайте вино, яловичий бульйон і сік апельсина. Додайте трави і спеції за смаком. Закрийте сковорідку кришкою і тушкуйте все разом протягом 1 години. У цей час ви можете приготувати галушки (див. рецепт вище).
Через годину акуратно зніміть кришку вок, поставте на сковорідку вставку пароварки та помістіть в неї галушки. Поставте кришку назад і щільно закрийте, використовуючи паровий замок VITALOK. Залиште на вогні ще на годину.
Акуратно зніміть кришку і додайте на сковорідку груші з журавлинним соусом. Поставте кришку назад і готуйте ще 20 хвилин.
Подача страви
Розділіть салат на чотири частини, сприсніть заправкою і покладіть зверху груші з журавлинним соусом. Покладіть на кожну тарілку по дві галушки і гуляш з великою кількістю соусу.