Час на підготовку та приготування: 1 год 45 хв
Інгредієнти:
2 ст. л. оливкової олії
2 цибулини шалот, дрібно нарізані
2 зубки часнику, дрібно нарізані
175 г рису арборіо
150 мл сухого білого вина
1 л овочевого бульйону (тримати гарячим на плиті)
80 мл вершків
1/4 невеликого гарбуза, без насіння, нарізаного тонкими шматками
сіль і свіжозмелений чорний перець
Подача страви. 3–4 ст. л. крем-фрешу і 2–3 ст. л. тертого пармезану
Спосіб приготування:
Для різотто: розігріти оливкову олію у великій неглибокій сковороді iCook (наприклад, у великому сотейнику із Сімейного набору). Поставити на середній вогонь, поки не нагріється. Додати цибулю шалот, часник і дрібку солі. Тушкувати протягом 5–6 хвилин до м’якості.
Додати рис і готувати 2–3 хвилини, часто помішуючи, поки він не стане прозорим. Додати вино, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і готувати на малому вогні ще 2 хвилини.
Додавати бульйон по ополонику, помішуючи, і готувати на малому вогні. Додавайте наступний ополоник, коли рис вбере весь бульйон.
Додавати бульйон доти, поки рис не вбере його весь і не набуде м’якої кремової консистенції; загалом близько 25–30 хвилин. Не обов’язково використовувати весь бульйон.
Попередньо розігріти духовку до 190°C.
Коли рис буде готовий, вмішати густі вершки та додати спеції за смаком. Викласти ложкою у форму для випічки, зверху покласти шматки гарбуза.
Випікати близько 30–40 хвилин, поки різотто не підрум’яниться, а гарбуз не буде легко простромлюватися кінчиком ножа.
Спосіб подавання: вийняти з духовки і залишити на 5 хвилин, потім подавати на стіл із крем-фрешем. Посипати тертим пармезаном.
Різотто з гарбузом, запечене в духовці (у форматі PDF або ePub )