Час на підготовку та приготування: 30 хв
Час на охолодження: 4 год
Інгредієнти:
200 г темного шоколаду (подрібнити) + 50 г для прикрашання
100 г молочного шоколаду (подрібнити)
3 ст. л. несолоного масла (нарізати кубиками)
500 мл густих вершків
3 ст. л. цукрової пудри
4 великі жовтки
1 1/2 ч. л. екстракту ванілі
150 г ожини
Спосіб приготування:
Змішати два види шоколаду, масло та 60 мл вершків на водяній бані. Для цього встановити ємність для змішування iCook на 3-літрову каструлю iCook, наполовину заповнену водою, що кипить на малому вогні.
Помішувати, поки суміш не стане однорідною. Зняти з вогню та поставити в прохолодне місце.
Тим часом збити решту вершків у великій ємності для змішування iCook до щільної консистенції. Збивати жовтки з цукром і екстрактом ванілі в окремій ємності для змішування, поки вони не набудуть блідого кольору та однорідної консистенції.
Поступово ввести в суміш із жовтками розтоплений шоколад і мішати до отримання однорідної консистенції.
Збиваючи, ввести третину збитих вершків у шоколадну суміш, а потім вмішати решту вершків, залишивши 2–3 ст. л. для прикрашання. Вимішувати, поки суміш не стане однорідною.
Викласти мус у 4 склянки. Накрити їх і покласти в прохолодне місце. Решту вершків також охолодити.
Перед поданням на стіл прикрасити кожну порцію збитими вершками та ожиною. Посипати тертим шоколадом.
Шоколадний мус з ожиною та вершками (у форматі PDF або ePub )