Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© Shutterstock

Турецький пиріг-рулет – традиційно відомий як бьорек

Рецепти

Рівень складності: легкий
Кухонне начиння: iCook Сковорідка, що не допускає пригорання, діаметром 30 см, iCook Набір ножів.
Цей легкий і варіативний рецепт запропонувала Севаль Каратай зі Стамбула. Вона каже: «Цей бьорек насправді печуть у духовці, але значно легше й економічніше приготувати його у сковорідці».

Інгредієнти для соусу:

  1. 2 великих круглих листи тіста філо

  2. 2 яйця

  3. 5-6 ст.л. йогурту

  4. ¼ чашки оливкової олії

  5. 1-2 ст.л. оцту

Інгредієнти для начинки можуть бути різноманітними. Нижче кілька пропозицій від Севаль.

Сир:

  1. 200-250 г покришеної фети

  2. пів пучка петрушки і фенхелю, дрібно посічених

  3. 1 ч.л. пластівців червоного перцю

  4. усе змішати разом і загорнути в тісто

Шпинат:

  1. 500 г шпинату, вимитого, дрібно нарізаного і перетертого з сіллю

  2. 100 г покришеної фети

  3. сіль, чорний перець і чебрець – на ваш смак

  4. усе змішати разом і загорнути в тісто

М’ясо і овочі:

  1. 250 г м’ясного фаршу

  2. 1 середня цибуля, нарізана дрібними кубиками

  3. 1 середня цибуля-порей, дрібно посічена

  4. 1 середня морква, натерта

  5. обсмажити усі інгредієнти разом, додаючи сіль, чорний перець і пластівці червоного за смаком. Швидко охолодити, а потім загорнути в тісто.

Картопля:

  1. 3 середніх картоплини, натертих

  2. 1 середня цибуля, нарізана дрібними кубиками

  3. обсмажити ці два інгредієнти, додаючи сіль, чорний перець і пластівці червоного за смаком. Швидко охолодити, а потім загорнути в тісто.

Спосіб приготування

  1. Розріжте два круглих листи тіста філо навпіл.

  2. Змішайте яйця, йогурт, оливкову олію та оцет у мисці, а потім рівномірно нанесіть цю суміш на чотири півкола тіста.

  3. Приготуйте начинку, викладіть її чверть вздовж рівного краю розрізу, а потім згорніть тісто в рулет.

  4. Налийте трохи оливкової олії на сковорідку, а тепер покладіть рулет із тіста посередині сковорідки, закрутивши його спіраллю. Повторіть ці кроки з іншими трьома півколами тіста, і продовжуйте загортати їх по спіралі, викладаючи всередині сковорідки.

  5. Нанесіть решту соусу згори на загорнутий спіраллю пиріг. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні, доки поверхня пирога не набуде золотаво-коричневого кольору. Тепер перегорніть пиріг за допомогою великої тарелі і готуйте з іншого боку. Щойно обидві сторони стануть золотаво-коричневими, пиріг можна подавати до столу!

Завантажте рецепт у форматі PDF або ePub

Схожа інформація

Відкрийте для себе рецепти iCook

Далі

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію