Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© Shutterstock

Особливий турецький десерт – відомий як кюнефе

Рецепти

Рівень складності: помірно-легкий

Кухонне начиння: iCook Сковорідка, що не допускає пригорання, діаметром 30 см, iCook Набір ножів, iCook Ємність для змішування.

Ясмін Узунпосталчі із Конья ділиться порадою: «Якщо не любите сир, використайте натомість волоські горіхи».

Інгредієнти для тіста: 400 г дрібно посіченого тіста філо (також відомого як тісто катаїфі), 250 г моцарели або несолоного сира-косички, 100 г несолоного масла, ½ ст.л. меляси

Інгредієнти для сиропу: 200 г цукру, 400 мл води, 2-3 краплини лимонного соку

Спосіб приготування

  1. Щоб приготувати сироп, налийте воду і висипте цукор у каструлю і тримайте на повільному вогні п’ять хвилин, або доки цукор повністю не розчиниться. Обов’язково постійно помішуйте. Зніміть каструлю з вогню, вмішайте лимонний сік і залиште охолоджуватися.

  2. По центру сковорідки просто пальцями змішайте чверть м’якого масла і меляси. Рівномірно нанесіть масляну суміш на всю внутрішню поверхню сковорідки.

  3. Викладіть дрібно посічене тісто на чисту стільницю. Розтопіть решту масла і вилийте його згори на тісто. Вмішайте масло кінчиками пальців, доки все посічене тісто не стане рівномірно липким.

  4. Візьміть половину масляного тіста і міцно притисніть його до змащеного маслом і мелясою денця сковорідки. Вкрийте усю сковорідку зсередини тістом, притискаючи, щоб утворився нижній шар десерту.

  5. Наріжте сир тонкими скибками і викладіть рівномірно на нижній шар. Сир стане другим шаром. Візьміть решту тіста і притисніть його згори до сиру, утворюючи третій, верхній шар.

  6. Поставте сковорідку на плиту на помірно-малий вогонь на 2-3 хвилини, або доки тісто не набуде золотаво-коричневого кольору. Час від часу струшуйте сковорідку, аби тісто не склеїлося. Тепер перегорніть пиріг за допомогою великої тарелі і так само готуйте з іншого боку. Щойно друга сторона стане золотаво-коричневою, вилийте приготований сироп згори на десерт і зніміть його з вогню. Подавайте з фісташками або будь-якими іншими горіхами!

Завантажте рецепт у форматі PDF або ePub

Схожа інформація

Відкрийте для себе рецепти iCook

Далі
© StockFood

Запечені яблука й груші з журавлиною і шавлією

Рецепти

Далі

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію