Посуд iCook, що використовується: сковорода діаметром 25 см з антипригарним покриттям, 1-літрова миска із нержавіючої сталі, блендер, 1-літрова каструля
Інгредієнти для млинців:
2 яйця
500 мл молока
2 ст. л. рослинної олії
1 ст. л. цукру
200 г борошна
1 ст. л. розпушувача
щіпка солі
Інгредієнти для начинки:
30 г волоських горіхів
50 г сиру
2 ст. л. меду з гіркою
Інгредієнти для ягідного соусу:
300 г заморожених ягід
3 ст. л. апельсинового соку
Спосіб приготування:
Щоб приготувати млинці, збийте яйця, цукор і сіль у великій мисці, поки суміш не стане легкою і пишною. Додайте рослинну олію та молоко і ще раз ретельно збийте.
Після того, як всі рідкі продукти будуть добре перемішані, додайте розпушувач, а потім поступово додайте борошно, просіваючи його через сито, щоб не було грудочок. Добре збийте тісто, щоб воно вийшло однорідним і помірно рідким.
Тепер, коли тісто готове, поставте сковороду на середній вогонь і змастіть її рослинною олією. Налийте невелику кількість рідкого тіста на гарячу сковороду і покрутіть її, щоб тісто тонким рівним шаром розподілилося по всій поверхні.
З одного боку млинець смажиться приблизно півхвилини. Він повинен стати золотаво-коричневим. Перегорніть млинець лопаткою і підсмажте його з іншого боку ще півхвилини. Продовжуйте готувати млинці, поки не витратите все тісто. Відкладіть млинці вбік.
Щоб приготувати начинку, візьміть волоські горіхи і подрібніть їх у блендері. Додайте у блендер сир із медом і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Відкладіть начинку вбік.
Щоб приготувати ягідний соус, розігрійте каструлю на середньому вогні і покладіть в неї ягоди і сік. Коли суміш закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися на п’ять хвилин. Консистенція суміші повинна стати схожою на соус. Відкладіть соус вбік.
Повернемося до млинців і начинки. Щоб приготувати налисники у формі конверта, розподіліть сирну начинку рівним шаром по верхній чверті вашого млинця, а потім складіть праву і ліву сторони млинця у напрямку до центру. Згорніть млинець у формі конверта, починаючи з верхньої чверті з начинкою.
Нарешті, полийте налисники теплим ягідним соусом. Подавайте з курагою або родзинками. Смачного!