Інгредієнти:
Мигдалева начинка
2 зубчики часнику – дрібно нарубати
половина невеликої червоної цибулини – дрібно нарізати
3 ст. л. оливкової олії
300 г цільнозернового хліба – нарізати кубиками по 1-2 см
2 ст. л. шніт-цибулі – дрібно нарізати
½ ч. л. меленого перцю (або за смаком)
3 ст. л. сушеного естрагону (або кропу, або базиліку)
60 г вершкового масла – розтопити
30–50 мл теплої води
60 г мигдалю – дрібно нарубати і обсмажити
Риба
4 філе тріски
8–10 смужок бекону (за бажанням)
Сіль, лимон для прикраси
Смажена картопля
680 г молодої картоплі – розрізати навпіл
1 ч. л. цибулевого порошку
1 ч. л. часникового порошку
3–4 щіпки солі
2 ст. л. несолоного вершкового масла
1 ст. л. оливкової олії
250 мл холодної води
Спосіб приготування:
Мигдалева начинка:
Обсмажте цибулю і часник в оливковій олії. Не треба їх смажити до золотавого кольору – вони повинні лише злегка розм'якнути. Перемішайте цибулю і часник з іншими інгредієнтами для начинки.
Тріска:
Промийте філе тріски під холодною водою і промокніть їх паперовими рушниками.
Розподіліть начинку рівномірно по кожному філе тріски, залишивши знизу 2 см.
Згорніть філе в рулетики і зафіксуйте їх зубочисткою, якщо потрібно. За бажанням візьміть смужки бекону і щільно оберніть їх навколо рулетиків.
Покладіть згорнуті рулетики з тріски у 12-дюймову сковороду iCook з антипригарним покриттям. Відстань між рулетиками має становити 1–2 см.
Обсмажте рулетики з кожного боку по 8–12 хвилин.
Картопля
Покладіть картоплю в 4-літрову пароварку iCook, залийте 250 мл холодної води і варіть 15 хвилин. Злийте воду і приберіть картоплю у сторону.
Нагрійте 10-дюймову сковороду iCook з антипригарним покриттям на середньому вогні і покладіть у неї вершкове масло і оливкову олію. Коли масло та олія нагріються, покладіть у сковороду молоду картоплю.
Посипте картоплю цибульним і часниковим порошком, обережно перемішайте і смажте на середньому вогні, поки порошок не потемніє і не затвердіє.
Посоліть і поперчіть за смаком. Перед подачею на стіл дайте страві охолонути протягом 15 хвилин.