Інгредієнти:
Вода і 2 ст. л. солі
500 г баклажанів – нарізати скибочками завтовшки 5 мм
150 мл соняшникової або оливкової олії
1 велика цибулина – дрібно нарізати
2 зубці часнику – подавити
1 ч. л. меленого кмину
1 ч. л. меленого червоного перцю
1 ч. л. гарам масали
Сіль за смаком
½ ч. л. куркуми
1 ч. л. меленого коріандру
1 ч. л. червоного перцю пластівцями
15 листочків каррі
5 червоних перців чилі
1 ч. л. насіння кмину
500 г густого йогурту
120 мл води
1 пучок свіжого коріандру – дрібно нарізати
Спосіб приготування:
Візьміть 3-літрову ємність для змішування з нержавіючої сталі, налийте в неї воду, насипте сіль і як слід розмішайте. Покладіть скибочки баклажана в солону воду на 15 хвилин. Дістаньте і промокніть їх паперовими рушниками.
Нагрійте 40 мл олії у великому сотейнику iCook™ і обсмажте скибочки баклажана до золотаво-коричневого кольору.
Нагрійте 100 мл олії в сковорідці-вок iCook™ або інший великий сковорідці і обсмажте цибулю до золотаво-коричневого кольору. Додайте подрібнені зубці часнику, мелений тмин, червоний перець пластівцями, перемішайте і обсмажте протягом 2 хвилин.
Додайте воду, перемішайте і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і проваріть 2–3 хвилини. Збільшіть вогонь і продовжуйте варити, поки не виділиться масло.
Налийте йогурт у 2-літрову ємність для змішування і добре перемішайте його.
Нагрійте олію, що залишилася, в маленькому сотейнику, викладіть в неї насіння кмину, червоний перець чилі і листочки каррі. Обсмажте суміш протягом 1-2 хвилин.
Додайте обсмажені спеції до йогурту і обережно перемішайте.
Перед подачею залийте баклажани соусом і йогуртом. Прикрасьте подрібненим червоним перцем і дрібно нарізаним коріандром. Подавайте разом із вареним рисом.