Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© Shutterstock

Бір’яні з куркою – індійська кухня

Рецепти

Рис басматі – інгредієнти:

  1. 200 г рису басматі

  2. 2 л води

  3. 1 невеликий лавровий лист

  4. паличка кориці довжиною 5 см

  5. 3 стручки зеленого кардамону

Рис – спосіб приготування:

  1. Кілька разів промийте рис, поки вода не стане прозорою. Замочіть його на 20 хвилин у 2-літровій ємності для змішування. Злийте воду.

  2. Скип’ятіть 2 літри води в трилітровій каструлі. Покладіть у воду лавровий лист, кардамон і гвоздику.

  3. Коли вода знову почне кипіти, трохи посоліть і викладіть в каструлю рис.

  4. Варити рис слід 15 хвилин або до готовності. Злийте воду через друшляк. Великі спеції можна прибрати, а можна залишити.

Бір’яні з куркою – інгредієнти:

  1. 500–600 г курки (ніжки і грудка)

  2. 3 ст. л. олії

  3. Сіль за смаком

  4. 2 середні цибулини – нарізати півкільцями

  5. 1 зірочка анісу

  6. Щіпка шафрану – замочити в 2 ч. л. молока і 1 ст. л. гхі

  7. 3 стручки зеленого кардамону

  8. 1 стручок чорного кардамону

  9. 1 лавровий листок

  10. 4 бутони гвоздики

  11. паличка кориці довжиною 2,5 см

  12. ½ ч. л. насіння кмину

  13. 1 ст. л. імбірно-часникової пасти

  14. ¼ ч. л. куркуми

  15. 2 ч. л. приправи бір’яні масала або чікен масала

  16. ¾–1 ч.л. меленого червоного перцю

  17. 1 стакан йогурту

  18. 1 жменя листя м’яти – дрібно нарубати

  19. 1 жменя листя коріандру – дрібно нарубати

Бір’яні з куркою – спосіб приготування:

  1. Поки рис готується, обсмажити цибулю на олії в 4-літровій каструлі. Коли цибуля стане золотавою, перекладіть чверть цибулі в миску і відкладіть її в сторону.

  2. Зменшіть вогонь, додайте олію, що залишилася, і обсмажте лавровий лист, зірочку анісу, насіння кмину, гвоздику і кардамон.

  3. Додайте імбірно-часникову пасту і смажте суміш, доки запах сирих продуктів не зникне.

  4. Додайте шматочки курки і обсмажте її на повільному вогні, поки вона не стане білою.

  5. Додайте спеції, що залишилися – сіль, масалу, куркуму і мелений червоний перець. Добре перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 4 хвилини.

  6. Залийте йогуртом і добре перемішайте. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати на середньому вогні, поки м’ясо не буде готове і страва не загусне. Посоліть за смаком.

З’єднайте курку з рисом:

  1. Змастіть олією 8-літрову жаровню з кришкою і нагрійте духовку до 180°C.

  2. Викладіть в жаровню приготовлену курку, а зверху посипте половиною дрібно нарізаної м’яти.

  3. Викладіть на курку шар рису. Зверху викладіть ¼ смаженої цибулі, м’яту, що залишилася, листя коріандру і вимочений шафран.

  4. Накрийте кришкою і протушкуйте 20–25 хвилин.

  5. Подавайте бір’яні з йогуртом.

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію