Загальний час приготування: 20 хв. / Кількість порцій: 2 / Енергетична цінність однієї порції: 165 ккал
Посуд:
Маленький сотейник з кришкою
1-літрова каструля з кришкою
Ємність для змішування з кришкою
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 100 г
Яблуко «Голден» – 2 шт.
Вода – 100 мл
Молоко 2,5% – 200 мл
Мед – 2 ст. л.
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 4 г
Жирів – 2,5 г
Вуглеводів – 31 г
Енергетична цінність – 165 ккал
Холестерину – 8 мг
Глікемічний індекс – 80 (високий)
Спосіб приготування:
Яблука помийте і видаліть насіння чайною ложечкою, попередньо зрізавши верх яблук («кришечку»).
Додайте в яблука мед і викладіть їх на дно сотейника. Налийте на дно 50 мл холодної води і поставте сотейник на помірний вогонь до утворення водяного замку. Потім зменшіть вогонь.
Готуйте яблука на мінімальному вогні 10-15 хвилин, поки вони не розм’якнуть. Потім зітріть на пюре крізь маленьке сито.
В 1-літровій каструлі доведіть до кипіння суміш з води і молока, введіть в неї вівсяні пластівці і поступово знизьте температуру до мінімальної. Готуйте 2 хвилини, а потім закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, доки утвориться водяний замок, і зовсім вимкніть вогонь, залишивши кашу готуватися 5-8 хвилин наче у сільській печі.
Перед подачею до столу додайте у готову кашу протерті печені яблука.