Загальний час приготування: 20 хв.
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність однієї порції: 123 ккал
Посуд:
Сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
3-літрова каструля з кришкою
Інгредієнти:
Стручкова квасоля – 225 г
Вода – 1,2 л
Часник – 1 зубчик
Горіхи макадамія – 2 шт. (або мигдаль – 4 шт.)
Креветки салатні, дрібні – 200 г
Коріандр – 2 ч. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Вода із соєвим соусом – 400 мл
Лавровий лист – 2 шт.
Лимон – 8 тонких скибочок
Сік лимона – 30 мл
Кокосове молоко – 400 мл
Харчова цінність однієї порції (400 мл):
Білків – 6,1 г
Жирів – 8,0 г
Вуглеводів – 6,5 г
Енергетична цінність – 123 ккал
Холестерину – 38 мг
Глікемічний індекс – 40 (низький)
Будь ласка, візьміть до уваги, що 100 г креветок містить 144 мг холестерину.
Спосіб приготування:
У 3-літрову каструлю налийте воду, підсоліть, покладіть у воду квасолю і відваріть її до готовності. Вийміть квасолю з води, але воду не виливайте.
У сковороді обсмажте до прозорості нарізану тонкою соломкою цибулю.
У блендері або вручну ножем подрібніть горіхи, коріандр і часник. Додайте їх до цибулі на сковороді.
У каструлю додайте перемелені спеції і кокосове молоко. Доведіть усе до кипіння і додайте лавровий лист. Варіть 15–20 хвилин, не накриваючи кришкою.
Безпосередньо перед подаванням на стіл покладіть у суп креветки і квасолю, а також скибки лимона і лимонний сік.
Свіжу квасолю можна замінити на свіжоморожену, а замість кокосового молока використовувати соєвий соус.