Загальний час приготування: 1 год. 50 хв. / Кількість порцій: 7–8 / Енергетична цінність однієї порції: 158 ккал
Посуд:
4-літрова пароварка зі вставною ємністю для готування на парі
Великий сотейник із кришкою
Інгредієнти:
Рис дикий – 200 г
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1шт. (100 г)
Кабачки – 200 г
Стебло селери – 100 г
Помідори – 3 шт. (180 г)
Чебрець свіжий (або сухий) – 2 гілочки
Часник – 2 зубчики
Сік томатний – 500 мл
Лавровий лист – 1 шт.
Суміш перців – 1 г
Савойська капуста – 1 качан
Оливкова олія – 1 ст. л.
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 5,3 г
Жирів – 2,4 г
Вуглеводів – 3,9 г
Енергетична цінність – 158 ккал
Холестерину – 0 мг
Глікемічний індекс – 85 (високий)
Спосіб приготування:
У 4-літровій пароварці відваріть дикий рис, а у вставній ємності для приготування на парі приготуйте листя савойської капусти до напівготовності.
Усі овочі наріжте дрібними кубиками завбільшки з рисові зерна.
У великому сотейнику на оливковій олії обсмажте спочатку часник, потім інші овочі. Протушкуйте все разом до напівготовності.
Готовий рис відкиньте через вставну ємність для приготування на парі і змішайте його з готовими овочами.
У листи савойської капусти загорніть начинку з рису і овочів і покладіть їх на дно 4-літрової пароварки. Бажано вкладати голубці щільно один до одного, щоб вони не втратили форму.
Згорнуті та укладені голубці залийте томатним соком і додайте невелику кількість води, щоб голубці були повністю вкриті рідиною. Доведіть усе до кипіння, додайте сіль і спеції, накрийте кришкою, дочекайтесь, щоб утворився водяний замок, а потім зменште вогонь. Готуйте 20–25 хвилин. Потім вогонь можна зовсім вимкнути і залишити голубці на 30–40 хвилин доходити всередині пароварки наче у селянській печі.
Перед подачею до столу можна додати йогурт і свіжу зелень.