Загальний час приготування: 50 хв. / Кількість порцій: 4 / Енергетична цінність однієї порції: 475 ккал
Посуд:
Ємність для змішування з кришкою
8-літрова жаровня з кришкою, вставка з кільцем для приготування пасти
Великий сотейник із кришкою
Інгредієнти для ньокі:
Борошно пшеничне – 100 г
Яйце – 1 шт.
Картопля – 500 г
Сіль, перець за смаком
Інгредієнти для песто:
Цедра 1 лимона
Пармезан – 40 г
Каперси – 5 шт.
Петрушка – 40 г
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія – 100 мл
Волоські горіхи очищені – 70 г
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 11,3 г
Жирів – 36,3 г
Вуглеводів – 25,6 г
Енергетична цінність – 475 ккал
Холестерину – 65 мг
Глікемічний індекс – 85 (високий)
Спосіб приготування:
Відваріть неочищену картоплю, остудіть і очистіть.
Очищену картоплю пропустіть крізь сито, не додаючи ніякої рідини, щоб отримати густе пюре.
Приготуйте тісто для ньоків: у картопляне пюре додайте борошно і яйце та добре перемішайте. Тісто повинне бути еластичним.
Розкачайте тісто в ковбаску і наріжте шматочками по 2,5 см. Потім виделкою притисніть їх згори з одного боку.
У блендері приготуйте соус песто: змішайте каперси, пармезан, петрушку, часник, волоські горіхи і оливкову олію і на маленькій швидкості розітріть усе в однорідну масу.
У 8-літровій жаровні скип’ятіть воду, посоліть її, опустіть у неї ньокі та варіть їх 1–2 хвилини.
Готові ньокі викладіть на блюдо і полийте соусом песто. Готовий соус песто можна купити в магазині або замінити на будь-який інший.