Загальний час приготування: 1 год. 30 хв. / Кількість порцій: 4 / Енергетична цінність однієї порції: 495 ккал
Посуд:
Сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
Великий сотейник із кришкою
Ємності для змішування з кришками
Інгредієнти:
Баклажани невеликі – 4 шт.
Сир «Гауда» – 100 г
Інгредієнти для начинки:
Фарш з індички – 450 г
Кабачки – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Морква маленька – 1 шт.
Стебло селери – 3 шт. (150 г)
Зіра – 1 пучка
Часник – 1 зубчик
Помідори – 2 шт.
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 31,6 г
Жирів – 29,1 г
Вуглеводів – 26,6 г
Енергетична цінність – 494,7 ккал
Холестерину – 258,7 мг
Глікемічний індекс – 85 (високий)
Спосіб приготування:
Баклажани розріжте уздовж навпіл, покладіть у велику сковороду і на маленькому вогні готуйте під кришкою 15–20 хвилин. Коли баклажани будуть готові, трохи остудіть їх, вийміть ложкою м’якоть, а шкірку залиште. Потім ми наповнимо її начинкою.
Усі овочі наріжте дрібними кубиками. Часник подрібніть.
У великому сотейнику спочатку обсмажте всі овочі до напівготовності. Додайте фарш з індички та добре перемішайте. Потім додайте м’якоть баклажанів і насіння зіри.
Наповніть цією начинкою шкірку баклажанів, надаючи форму баклажана. Покладіть наповнені баклажани у великій сотейник або у сковороду. Згори посипте тертим сиром, налийте на денце 1 см води і викладіть фарш, що залишився. Накрийте кришкою і готуйте на малому вогні під водяним замком 15 хвилин.
Готові баклажани викладіть на блюдо і полийте рідиной, у якій вони готувалися. З цією стравою також чудово смакуватимуть соуси дзадзикі і мацоні.