Загальний час приготування: 2 год. / Кількість порцій: 4 / Енергетична цінність однієї порції: 465 ккал
Посуд:
Великий сотейник із кришкою
Сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
Інгредієнти:
Телячі щічки – 1,5 кг (можна замінити на верхню частину задньої/передньої ноги)
Борошно – 30 г
Рослинна олія – 2 ст. л.
Стебло селери – 300 г
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Вино біле – 50 мл
Чебрець – 2 г
2 помідори
Сіль і перець
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 54,3 г
Жирів – 21,4 г
Вуглеводів – 13,7 г
Енергетична цінність – 464,7 ккал
Холестерину – 525 мг
Глікемічний індекс – 85 (високий)
Спосіб приготування:
З телячих щічок видаліть сухожилки, обваляйте у борошні й обсмажте з обох боків на змащеній олією сковороді до рум’яної скоринки. Потім влийте вино і дайте йому випаруватися. Якщо ви бажаєте приготувати щічки без олії, обвалювати їх у борошні не потрібно, але перед смаженням підготуйте сковороду, протерши її поверхню просоченою олією серветкою.
Усі овочі, у тому числі помідори і часник, наріжте кубиками завбільшки 1 см і обсмажте в сотейнику без олії. Потім додайте до них щічки, чебрець і соус, що утворився в процесі обсмажування щічок. Залийте усе водою, щоб покрити м’ясо і овочі, і доведіть до кипіння.
Зніміть піну, додайте сіль і перець, зменшіть вогонь, перевірте, чи утворився водяний замок, і готуйте щічки 1,5 години.
Викладіть щічки на блюдо. Зцідіть сік з овочів, приправте за смаком і полийте ним щічки.