Загальний час приготування: 1 год. 10 хв. / Кількість порцій: 4 / Енергетична цінність однієї порції: 393 ккал
Посуд:
Сковорідка діаметром 30 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
Великий сотейник із кришкою
Інгредієнти:
Філе судака (без шкіри і кісток) – 1 кг
Борошно – 20 г
Рослинна олія – 50 мл
Морква – 400 г
Цибуля – 400 г
Вино біле сухе – 30 мл
Помідори протерті – 300 мл
Гвоздика – 4 бутони
Кориця – 1 г
Винний оцет або сік лимона – 10 г
Лавровий лист
Сіль і перець
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 47,0 г
Жирів – 13,7 г
Вуглеводів – 20,5 г
Енергетична цінність – 393,4 ккал
Холестерину – 150 мг
Глікемічний індекс – 85 (високий)
Спосіб приготування:
Порційні шматки риби обваляйте в борошні. Зайве борошно видаліть. Обсмажте їх у сковороді на рослинному маслі до напівготовності по 1,5–2 хвилини з кожного боку. Не потрібно смажити рибу до готовності, інакше вона буде занадто сухою. Доходити вона буде у сотейнику.
У великому сотейнику спасеруйте тонко нарізану цибулю і терту моркву протягом 15–20 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і дайте йому випаруватись. Після цього додайте протерті помідори, винний оцет, сіль, перець, гвоздику, корицю і лавровий лист. Готуйте усе протягом ще 5 хвилин.
Готовий маринад мусить мати консистенцію густої сметани. Перелийте половину маринаду із сотейника в іншу ємність. Викладіть на маринад, що залишився, підготовлену рибу, вилийте на неї згори другу половину маринаду, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Дочекайтеся утворення водяного замку і вимкніть вогонь. Залиште настоюватись 25–30 хвилин. Страву можна подавати як гарячою, так і холодною.