Загальний час приготування: 30 хв.
Кількість порцій: 4
Енергетична цінність однієї порції: 298 ккал
Посуд:
1-літрова каструля з кришкою
4-літрова пароварка зі вставною ємністю для готування на парі
Сковорідка діаметром 20 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
Інгредієнти:
Кальмари невеликі – 3 шт.
Інгредієнти для начинки:
Креветки коктейльні – 100 г
Шпинат свіжий – 100 г
Рис дикий – 180 г
Морські водорості вакаме (або морська капуста) – 100 г
Перець гострий чилі – 5 г
Насіння кунжуту – 3 г
Соєвий соус – 40 г
Лимони – 3 шт.
Вино біле – 20 мл
Масло вершкове – 25 г
Зелень петрушки – 2 г
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 22,3 г
Жирів – 8,4 г
Вуглеводів – 33,1 г
Енергетична цінність – 298 ккал
Холестерину – 72,2 мг
Глікемічний індекс – 55 (низький)
Спосіб приготування:
У 4-літровій пароварці під кришкою відваріть дикий рис.
Кальмари очистіть від плівки і нутрощів.
Обсмажте у сковороді без олії шпинат із креветками, змішайте з морськими водоростями вакаме (їх можна замінити на морську капусту), додайте гострий перець чилі і кунжут. Усе разом перемішайте і додайте невелику кількість соєвого соусу.
Кальмари нещільно начиніть фаршем і скріпіть шпажками, щоб не розпадались.
Готуйте кальмари у пароварці, де вариться рис. Рідину зі сковороди, в якій обсмажувався шпинат, перелийте в 1-літрову каструлю, додайте біле вино, сік лимона, вершкове масло, накрийте кришкою і готуйте на другому ярусі 4-літрової пароварки 7–8 хвилин. Час приготування безпосередньо залежить від розміру кальмарів і становить від 6 до 12 хвилин. Перед подачею до столу викладіть на рис парові кальмари, полийте соусом і посипте зеленню петрушки.