Загальний час приготування: 35–40 хв. / Кількість порцій: 4 / Енергетична цінність однієї порції: 222 ккал
Посуд:
Сковорідка діаметром 30 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла або Великий сотейник із кришкою
Ємність для змішування з кришкою
Інгредієнти:
Філе судака на шкірі – 4 шт. (по 120-140 г кожне)
Яйце для льєзону – 1 шт.
Борошно для панірування – 10 г
Мигдаль рубаний – 30 г
Орегано сухий – 1 г
Стручкова квасоля – 400 г
Часник – 1 зубчик
Рослинна олія – 1 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 28 г
Жирів – 9,9 г
Вуглеводів – 5,2 г
Енергетична цінність – 221,9 ккал
Холестерину – 135 мг
Глікемічний індекс – 70 (високий)
Спосіб приготування:
Філе судака промийте і промокніть серветкою.
Приготуйте льєзон: розбийте яйце, додайте до нього 2 ст. л. холодної води. Усе добре перемішайте, додайте сіль, перець і орегано.
Філе риби вмочіть спочатку в льєзон, а потім – у борошно та мигдалеву стружку. Обсмажте рибу на помірному вогні у великій сковороді або в сотейнику по 3–5 хвилин із кожного боку.
Обсмаживши рибу з обох боків, додайте у сковороду стручкову квасолю, тонкі скибочки часнику, пару ложок води і накрийте кришкою. Готуйте суміш 7–10 хвилин до готовності квасолі.