Загальний час приготування: 20 хв.
Кількість порцій: 4
Енергетична цінність однієї порції: 253 ккал
Посуд:
Великий сотейник із кришкою
Інгредієнти:
Кальмари с/м – 2 шт.
Філе сібаса або судака – 300 г
Мідії великі с/м у мушлях – 8 шт.
Цибуля – 1 шт. (220 г)
Рослинна олія – 50 мл
Стебло селери – 100 г
Помідори «сливки» – 4 шт.
Рибний бульйон або вода – 400 мл
Часник – 1 зубчик
Чебрець – 3 гілочки
Оливкова олія – 2 ст. л., сіль морська, перець грубого помелу – за смаком
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 32,6 г
Жирів – 11,9 г
Вуглеводів – 3,8 г
Енергетична цінність – 252,8 ккал
Холестерину – 139 мг
Глікемічний індекс – 25 (низький)
Спосіб приготування:
Залізною щіткою очистіть мушлі мідій від відкладень.
Нарізану дрібними кубиками цибулю обсмажте у великому сотейнику разом зі стеблом селери. Кальмари очистіть від плівок і наріжте кільцями. Рибу наріжте великими кубиками.
Додайте кільця кальмарів і рибу до обсмажених овочів. Залийте бульйоном так, щоб покрити усі інгредієнти, і додайте нарізані кубиками помідори. Доведіть до кипіння і додайте чебрець і часник, трохи підсоліть і поперчіть. Готуйте 4 хвилини на помірному вогні.
Додайте мідії та накрийте кришкою. Дочекайтеся утворення водяного замку. Вимкніть вогонь і залиште настоюватись 5–7 хвилин. Можна подавати на стіл!
Зверніть увагу, що страва готується дуже швидко, тож пильнуйте, щоб селера не розварилася. Страву можна подавати із мультизлаковим багетом або грінками.