Загальний час приготування: 1,5 год.
Кількість порцій: 4
Енергетична цінність однієї порції: 378 ккал
Посуд:
Сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання, з кришкою із загартованого скла
4-літрова пароварка зі вставною ємністю для готування на парі
Ємності для змішування з кришками
Інгредієнти:
Банани – 3 шт.
Лимон – 1 товста скибка
Груша (твердого сорту) – 1 шт.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Імбир – маленький шматочок (за бажання)
Вода – 3 ст. л.
Інгредієнти для тіста:
Яйця – 3 шт.
Цукор – 3 ст. л.
Сметана – 6 ст. л.
Борошно – 4-5 ст. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1 пучка
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 7,8 г
Жирів – 14,1 г
Вуглеводів – 55 г
Енергетична цінність – 378 ккал
Холестерину – 211 мг
Глікемічний індекс – 95 (високий)
Спосіб приготування:
Наріжте банани кружальцями, збризніть лимонним соком (щоб не потемніли) і змішайте. Із груші видаліть серцевину і насіння, наріжте уздовж скибочками. Чистити грушу не обов’язково.
На сковороді нагрійте воду, всипте цукор, покладіть грушу і тонко нарізаний імбир. Варіть усе на малому вогні 3–5 хвилин. Можна накрити сковороду кришкою.
Змастіть маслом ємність для готування на парі, викладіть туди грушу зі сковороди, а згори розкладіть банани.
У 4-літрову пароварку налийте на 2/3 води і поставте форму з фруктами нагріватися.
Збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Додайте сметану і борошно з розпушувачем. Тісто має вийти рідке, наче для оладок. Залийте тісто у форму з фруктами. На швидкому вогні доведіть фруктовий пудинг до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою, залишивши невелику шпаринку для пари. Фруктовий пиріг готується приблизно 50–60 хвилин.