Загальний час приготування: 50 хв. / Кількість порцій: 6 / Енергетична цінність однієї порції: 183 ккал
Посуд:
4-літрова пароварка зі вставною ємністю для готування на парі
Ємності для змішування з кришками
Інгредієнти:
Персики (замість свіжих можна взяти консервовані) – 3 шт.
Полуниця (свіжа або с/м) – 100 г
Малина (свіжа або с/м) – 100 г
Коньяк або бренді – 2 ст. л.
Яйця – 4 шт.
Вода (або сироп від персиків) – 2 ст. л.
Цукор – 50 г
Харчова цінність однієї порції:
Білків – 4,1 г
Жирів – 2,8 г
Вуглеводів – 17,1 г
Енергетична цінність – 182,2 ккал
Холестерину – 152 мг
Глікемічний індекс – 95 (високий)
Спосіб приготування:
Персики наріжте невеликими шматочками та викладіть їх у миску. Додайте 1 ст. л. коньяку і добре перемішайте.
Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть із цукром, рештою коньяку і водою та поставте на водяну баню. Збивайте отриману масу 3–5 хвилин. В окремому контейнері збийте міксером білки.
З’єднайте збиті білки із жовтками. Це і буде крем.
Креманки наповніть ягодами і фруктами. Згори вилийте готовий крем.
Помістіть креманки на парову баню і накрийте кришкою. Готуйте на паровій бані 35 хвилин.