Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© Stockfood

Спагеті путанеска

Рецепти

Спагеті путанеска – італійська страва родом із Неаполя. Зазвичай її готують із таких інгредієнтів, як томатний соус, оливки, анчоуси, і, звичайно, спагеті.

Вам знадобиться наступний посуд iCook:

  1. дерев’яна дошка для нарізання

  2. набір із 5 ножів

  3. 4-літрова пароварка з кришкою

  4. 1-літрова каструля з кришкою

  5. 3-літрова каструля з кришкою

  6. 4-літрова вставна ємність для готування на парі

  7. 3-літрова ємність для змішування

Інгредієнти:

  1. бульйон – 0,5 л

  2. оливкова олія

  3. 2 зубки часнику – очистити і нарізати скибочками

  4. 4 філе анчоусів – дрібно нарізати

  5. 8 помідорів чері – розрізати навпіл

  6. 10 маслин без кісточок

  7. 20 г каперсів

  8. 600 г пасати

  9. 180 г спагеті

  10. сіль за смаком

  11. невелика пучка італійської петрушки – дрібно нарізати

  12. 100 г сиру пармезан – натерти на дрібній тертушці (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Налийте в 4-літрову каструлю воду, злегка підсоліть її і поставте на вогонь. В 1-літровій каструлі приготуйте бульйон згідно з інструкцією на упаковці.

  2. Тим часом у 3-літровій каструлі розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Коли олія розігріється, викладіть в неї часник і обсмажте його, помішуючи, протягом 10–20 секунд, поки він не почне видавати аромат. Додайте анчоуси і помідори. Обсмажте їх протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Потім додайте оливки з каперсами і обсмажте їх протягом 20–30 секунд. Не забувайте постійно помішувати! Додайте пасату, доведіть суміш до кипіння і проваріть її протягом 5 хвилин. Влийте у киплячий соус відразу весь бульйон. Залиште суміш варитися на 20 хвилин.

  3. Коли підсолена вода закипить, відваріть спагеті до ступеня готовності al dente, потім відкиньте спагеті на ємність для готування на парі – вона відмінно замінює друшляк. Половину води, в якій варилися спагеті, перелийте в 3-літрову ємність для змішування.

  4. Викладіть готові спагеті в соус і за необхідності розбавте його водою, що залишилася від варіння спагеті. Полийте невеликою кількістю соусу зверху і прикрасьте петрушкою. Готово!

За бажанням страву можна посипати тертим пармезаном.

Завантажте рецепт у форматі PDF або ePub

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію