Парміджано
Рецепти
Парміджано – італійська страва родом із південних регіонів цієї країни – Кампанії і Сицилії. Страву іноді називають parmigiana di melanzane або melanzane alla parmigiana. Зазвичай вона складається з декількох шарів смажених баклажанів, сиру і томатного соусу.
Вам знадобиться наступний посуд iCook:
дерев’яна дошка для нарізання
набір із 5 ножів
сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання
4-літрова вставна ємність для готування на парі
1-літрова каструля з кришкою
Інгредієнти:
700 г баклажанів
20 г борошна
1 зубок часнику – очистити і нарізати скибочками
250 г пасати
10 листочків базиліку
250 г сиру моцарела – нарізати скибочками
80 г сиру пармезан – натерти на дрібній тертушці
рослинна олія для смаження баклажанів
2 ст. л. оливкової олії EXTRA VIRGIN
сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
Попередньо розігрійте духовку до 200° C.
Наріжте баклажани уздовж, посоліть їх і залиште на 30 хвилин. Промокніть баклажани паперовими рушниками. Обваляйте їх у борошні з обох сторін і обсмажте в олії на сковороді iCook, що не допускає пригорання, до золотаво-коричневого кольору. Покладіть баклажани в 4-літрову вставну ємність для готування на парі iCook, щоб з них стекла зайва олія.
Тим часом приготуйте томатний соус. Нагрійте оливкову олію з часником в 1-літровій каструлі iCook на середньому вогні протягом однієї хвилини. Додайте пасату і листя базиліка, накрийте кришкою проваріть суміш протягом 10–15 хвилин на слабкому вогні. Зніміть соус з вогню.
Покладіть дві ложки томатного соусу на дно форми для запікання. Покладіть на соус шар смажених баклажанів, посоліть їх і посипте пармезаном із моцарелою. Продовжуйте викладати шари, поки не закінчаться всі баклажани. Найверхній шар полийте томатним соусом, посоліть, поперчіть і посипте тертим пармезаном. Поставте страву в духовку на 40 хвилин, а коли вона буде готова, посипте її зверху пармезаном. Смачного!
Завантажте рецепт у форматі
PDF
або
ePub