Кошик (0) 0 Кошик

Кошик порожній

Дякуємо! Спиcok пokупok було перенесено у магазин.

Перейти у магазин
Новини та події
© StockFood

Парміджано

Рецепти

Парміджано – італійська страва родом із південних регіонів цієї країни – Кампанії і Сицилії. Страву іноді називають parmigiana di melanzane або melanzane alla parmigiana. Зазвичай вона складається з декількох шарів смажених баклажанів, сиру і томатного соусу.

Вам знадобиться наступний посуд iCook:

  1. дерев’яна дошка для нарізання

  2. набір із 5 ножів

  3. сковорідка діаметром 25 см, що не допускає пригорання

  4. 4-літрова вставна ємність для готування на парі

  5. 1-літрова каструля з кришкою

Інгредієнти:

  1. 700 г баклажанів

  2. 20 г борошна

  3. 1 зубок часнику – очистити і нарізати скибочками

  4. 250 г пасати

  5. 10 листочків базиліку

  6. 250 г сиру моцарела – нарізати скибочками

  7. 80 г сиру пармезан – натерти на дрібній тертушці

  8. рослинна олія для смаження баклажанів

  9. 2 ст. л. оливкової олії EXTRA VIRGIN

  10. сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200° C.

  2. Наріжте баклажани уздовж, посоліть їх і залиште на 30 хвилин. Промокніть баклажани паперовими рушниками. Обваляйте їх у борошні з обох сторін і обсмажте в олії на сковороді iCook, що не допускає пригорання, до золотаво-коричневого кольору. Покладіть баклажани в 4-літрову вставну ємність для готування на парі iCook, щоб з них стекла зайва олія.

  3. Тим часом приготуйте томатний соус. Нагрійте оливкову олію з часником в 1-літровій каструлі iCook на середньому вогні протягом однієї хвилини. Додайте пасату і листя базиліка, накрийте кришкою проваріть суміш протягом 10–15 хвилин на слабкому вогні. Зніміть соус з вогню.

  4. Покладіть дві ложки томатного соусу на дно форми для запікання. Покладіть на соус шар смажених баклажанів, посоліть їх і посипте пармезаном із моцарелою. Продовжуйте викладати шари, поки не закінчаться всі баклажани. Найверхній шар полийте томатним соусом, посоліть, поперчіть і посипте тертим пармезаном. Поставте страву в духовку на 40 хвилин, а коли вона буде готова, посипте її зверху пармезаном. Смачного!

Завантажте рецепт у форматі PDF або ePub

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.

Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.

Я розумію