Курка карі
Рецепти
У цій страві ідеально поєднуються спеції, цитрусові нотки і яскравий смак імбиру. Її можна приготувати на вечерю в будні дні. А ще це така страва, яка неодмінно вразить гостей! Рецепт розрахований на 4 персони.
У цій страві ідеально поєднуються спеції, цитрусові нотки і яскравий смак імбиру. Її можна приготувати на вечерю в будні дні. А ще це така страва, яка неодмінно вразить гостей! Рецепт розрахований на 4 персони.
Вам знадобиться наступний посуд iCook:
дерев’яна дошка для нарізання
набір із 5 ножів
2-літрова ємність для змішування
сковорідка з антипригарним покриттям із кришкою, 28 см
маленький сотейник
Інгредієнти:
800 г курячої грудки – порізати на великі шматочки
150 г покупної пасти масаман-карі
2 зубчики часнику – подавити
1 шматочок свіжого імбиру – очистити й натерти на дрібній тертушці
1 ст. л. насіння коріандру – подрібнити в ступці
2 морквини – очистити й нарізати
1 ст. л. кокосового цукру
За бажанням: 3 свіжих зелених перцю чилі – видалити насіння і крупно нарізати
400 мл кокосового молока
1 ст. л. рибного соусу
1 ст. л. свіжовичавленого соку лайма
сіль і перець за смаком
1 склянка білого рису – промити
2 склянки води
3 ст. л. свіжої петрушки для прикрашання
Спосіб приготування:
Промийте курку, обсушіть її, викладіть в ємність для змішування і приправте сіллю з перцем.
Нагрійте сковорідку на середньому вогні. Обсмажте курку протягом 5 хвилин або поки вона не стане золотаво-коричневою.
Потім, постійно помішуючи, додайте пасту карі, часник, імбир, насіння коріандру, моркву, кокосовий цукор і (за бажанням) перець чилі. Влийте кокосове молоко і накрийте кришкою на 5 хвилин.
Зніміть кришку і дайте суміші покипіти, поки кількість соусу трохи не зменшиться.
Тим часом налийте воду в маленький сотейник, викладіть туди рис і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть рис, поки вода повністю не випарується.
Зніміть карі з вогню, додайте рибний соус і лаймовий сік.
Подавайте карі з рисом. За бажанням прикрасьте страву гілочками свіжої петрушки.
Порада:
щоб страва вийшла більш гострою, не видаляйте з перцю чилі насіння.
Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було комфортно працювати з нашим сайтом. Ці файли зберігаються у вашому веб-переглядачі й використовуються більшістю сайтів для персоналізації вашої роботи.
Якщо ви продовжите користуватися нашим веб-сайтом, не змінюючи налаштувань, ми вважатимемо, що ви згодні з використанням файлів cookie.